Välkommen till Tandläkare Karin Olebratt

Din tandläkare i Stockholm city
Allmän & Estetisk tandvård nära
Stureplan och Östermalm

Boka här

Undersökningar

Undersökning av tandläkare Karin Olebratt i Stockholm

När vi gör en undersökning tittar vi inte bara på tänderna utan hela människan. Allt hänger ihop och en frisk mun är viktig för resten av kroppen liksom många sjukdomar kan upptäckas genom att man tittar i munnen. Inte bara karies och tandlossning. Att komma till sin tandläkare för en regelbunden undersökning av sina tänder är en god investering i att ha en frisk mun och undvika problem. Det bästa är om man hittar hål eller trasiga fyllningar innan de böjar göra ont eftersom det då kan det ha blivit en onödigt stor skada. I samband med undersökningen brukar vi alltid passa på att ta bort den tandsten och missfärgningar/beläggningar som finns. Så slipper man komma tillbaka en extra gång för det. Om vi ser att det finns väldigt mycket tandsten och fickor så kan man behöva komma tillbaka till tandhygienisten fler gånger.

Det vanligaste är att man kommer på undersökning 1 gång varje år. Men ibland kan man av olika anledingar behöva komma lite oftare. Om du tex äter mediciner som gör dig torr i munnen. Eller har någon sjukdom som påverkar tänderna. Och ibland kan det räcka att man kommer var 18:e eller var 24:e månad om du har en väldigt fin mun.

Vi gör alltid en individuell bedömning och bestämmer tillsammans med dig hur ofta du vill kallas eller om du tex vill ringa själv.

Vi använder digital röntgen vilket gör att man utsätts för mindre strålning.

Ibland kanske man bara kommer för tandhygienist behandling lite oftare. Man kan välja att bli kallad via post eller e-mail och vi skickar alltid påminnelse via sms.

Barntandvård: Vi kallar alla barn som går hos oss för undersökning varje år. Barn börjar normalt gå till tandläkaren det år de fyller 3 år. Barn har gratis tandvård tom 23 års ålder. Vid varje besök tittar vi givetvis efter hål och vi kontrollerar barnets bettutveckling. Behövs det så görs en lätt rengörning av tänderna. Vi pratar om kost-karies och borstning. Ser vi att tandreglering är aktuellt så skickar vi  en remiss för utredning om check för gratis tandreglering hos Tandregleringsspecialist.

Boka tid

 

Implantat