Välkommen till Tandläkare Karin Olebratt

Din tandläkare i Stockholm city
Allmän & Estetisk tandvård nära
Stureplan och Östermalm

Boka här

Tandblekning

Att bleka sina tänder har blivit väldigt populärt och det kan vi givetvis hjälpa dig med. Här på min praktik mitt i Stockholm har vi lång erfarenhet av tandblekning.

Det är viktigt att man börjar med att undersöka tänderna och ser så att det inte finns några hål eller trasiga fyllningar som måste åtgärdas först. Sen putsar och polerar man tänderna så att de är så rena som möjligt innan man påbörjar blekningen för bästa resultat. Man måste även titta över om det finns fyllningar eller kronor/porslinsfasader på framtänderna som gör att man kanske inte bör göra en blekning om man inte har tänkt sig att göra om dem (eftersom porslin och fyllningsmaterial inte kan blekas utan bara emaljen).

Men om man funderar på att t.ex. byta ut gamla fyllningar eller göra fasader eller kronor på tänder i fronten så kan det vara en bra idé att bleka tänderna först för att få den ljusa färg som man vill ha att sedan jobba efter.

Vi rekommenderar att i första hand göra en hemblekning. Det innebär att vi tar ett avtryck på dina tänder och tillverkar tunna skenor i plast som passar perfekt i just din mun. Det är väldigt viktigt att skenorna är individuellt utformade för att inte blekmedlet ska läcka ut i munnen. Vi visar hur man går till väga och man får sen med sig ett kit med skenor, blekmedel och en speciell tandkräm. Medlet har effekt i upp till 4 tim men det vanligaste är att man sover med skenorna på hela natten. Om det är första gången man bleker så brukar det behövas 7-10 gånger, helst i följd. Då blir tänderna blekta på djupet på ett skonsamt sätt och risken för ilningar minskar. Du får ett långvarigt resultat, men kan samtidigt fräscha upp blekningen när du vill. Kanske 1 gång/år bara 1 eller 2 nätter. En blekt tand kommer alltid förbli ljusare än innan. Men tänderna kan missfärgas lite igen av starka färgämnen som finns i t.ex. rödvin, kaffe, the, lakrits, Coca-cola, rökning osv.

Medlet vi använder är Opalescence och får bara säljas av tandläkare.

Vi erbjuder även blekning i stolen här hos oss. Det är mer en ”quickfix”, om man tycker skenor verkar krångligt, men det blir tyvärr inte ett lika långvarigt resultat eftersom det inte bleker tänderna lika mycket på djupet.

Att bleka tänderna med lampa eller laser kan däremot skada tänderna eftersom det utvecklas värme, vilket kan ge upphov till kraftiga ilningar och faktiskt även kan skada tänderna.

Om du har några frågor ang. tandblekning är det bara att höra av dig.

Tandblekning-Tandläkare-Karin-Olebratt-Stockholm