Välkommen till Tandläkare Karin Olebratt

Din tandläkare i Stockholm city
Allmän & Estetisk tandvård nära
Stureplan och Östermalm

Boka här

Bettskenor, Snarkskenor, Idrottsskydd

Bettskenor

En bettskena behöver man om man gnisslar med sina tänder. Det är ganska vanligt att man gnisslar eller pressar sina tänder när man sover. De flesta får inga besvär av det. Men en del människor vaknar och känner sig ömma i käken, musklerna och huvudet. Några människor gnisslar ner sina tänder så mycket så att de riskerar att förstöras. I dessa fall så är en bettskena en stor hjälp. Den sätter man helt enkelt in i munnen när man sover så skyddar den tänderna rent mekaniskt men gör också att käkarna slappnar av och man vaknar mer utvilad. En bettskena är en hårdplastskena som tandteknikerna framställer efter att tandläkaren har tagit avtryck på tänderna.

Snarkskeror

Snarkskenor  hjälper vi också till med. Det bästa om du snarkar mycket är att gå på en utredning på FysiologlabOm de bedömmer att du behöver en snarkskena så går det på sjukvårdstaxa. Då slipper du betala så mycket för snarkskenan, för de är annars ganska dyra. Fråga oss gärna så berättar vi mer.

Idrottsskydd

Ett idrottskskydd är jätteviktigt att använda i de idrotter där det rekommenderas. Vi hjälper dig att få det tandskydd du behöver, individuellt utprovat från tandteknikern.