Välkommen till Tandläkare Karin Olebratt

Din tandläkare i Stockholm city
Allmän & Estetisk tandvård nära
Stureplan och Östermalm

Boka här

Implantat

Att ersätta en förlorad tand med ett tandimplantat är en behandling som blivit mer och mer vanlig. Det är ett väldigt bra sätt att skapa nya tänder när man inte har någon egen rot kvar att bygga upp något på. Ett implantat är en titanskruv som får växa fast i käkbenet och som tandläkaren sen bygger upp en tandkrona på. Saknar man bara en tand och inte vill röra granntänderna så kan ett singelimplantat vara det bästa alternativet. Saknar man flera tänder så sätter man in flera skruvar och gör en bro eller en hel käke. Har man tex haft protes eller en delprotes som inte sitter fast, så är det fantastiskt att få nya tänder som sitter fast som sina egna igen.

implantat_02

Det första man måste göra är att ta röntgenbilder för att se hur käkbenet ser ut. Det gör vi här. Ibland behövs en utvidgad undersökning och då skickar vi en remiss till en röntgenspecialist.

Finns det för lite ben så går det att bygga upp det på olika sätt.

Själva implantatskruvarna sätter en väldigt duktig och erfaren Implantatspecialist in och sen gör Karin tänderna ovanpå. Gå gärna in på Dentalakademins hemsida för att läsa lite mer om hur det går till.

implantat_01